TraditioneleChinese geneeswijzen

Daoyin Qigong

 Qi Gong is een meer dan 4000 jaar oude methode om lichaam en geest in balans te brengen en te houden door middel van lichaamsbeweging, ademhalingstechnieken en meditatie. 

Qi staat voor het Chinese concept van Levensenergie - Gong betekent zoveel als "de kunst of vaardigheid bekomen door oefenen en volharding". Qi Gong betekent dus: "werken met de levensenergie, leren hoe de stroming en verdeling van die levensenergie te controleren om de gezondheid en de harmonie tussen lichaam en geest te bevorderen. De Dao gaat over de weg van de mens, in balans met de natuur. Zonder verzet (wu wei) meegaan met de stroom van yin en yang.

unctuur cursus opleiding  therapeut qigong massage tuina

Het centrale thema is de beweging, dynamiek, waarbij lichamelijke oefening en spirituele ontwikkeling samengaan. Gezondheid, innerlijke sterkte en helderheid zijn fundamenten van het Daoïsme. Je leert hoe je vitaliteit te verhogen, hoe je stress en vermoeidheid af te bouwen,  hoe emotioneel vrijer te zijn, hoe mentaal helder te zijn. De Dao reikt ons specifieke oefeningen en meditaties aan om meer bewustzijn in ons lichaam te krijgen en om emoties te zuiveren of te transformeren.